CURIOSITATS.

PERQUÈ DUEM ELS CATALANS L'ANELL DE CASAMENT A LA MÀ ESQUERRA.

El dia 6 d'abril farà 6 mesos que em vaig casar. Sabia perfectament en quin dit tenia que posar-me l'anell el meu marit i en quin dit li havia de posar jo, però no sabia la raó.
 
Com no tens temps per tot, quan prepares un enllaç, et preocupes pel més urgent ; el vestit, el banquet, el viatge de noces, i milers de coses  més, però en quin dit posar l'anell de casada, saps on, però no "perquè" i com, diuen els que em coneixen, no sé estar sense saber "perquè", així que he investigat i he trobat una explicació.
 
"L'origen de  posar l'anell de matrimoni al dit anular es remunta a l'antic Egipte, en els orígens de l'estudi de l'anatomia humana, quan es va descobrir que hi havia una arteria molt prima que va des del dit anular de la màs esquerra fins al cor, per això sembla bastant lògic que fos el dit anular l'assenyalat per posar-hi l'anell de matrimoni, com a símbol de la unió en matrimoni dels cors de dues persones.
 
A dia d'avui només en certes regions es  manté la tradició de posar l'anell al dit anular de la mà esquerra, ja que a gairebé a totes les regions d'Espanya es posa a la mà dreta.
 
La tradició diu que a la resta del país el duen a la dreta des de que Joana I de Castella, més coneguda com Joana "la Boja" es va casar a Alemanya, amb l'Arxiduc d'Habsburg, conegut com  Felip "el Bell".
 
En aquelles zones era tradició la col·locació de l'anell de matrimoni al dit anular de la mà dreta. Però com que ella era reina de Castella però el seu pare, Ferrran "el Catòlic", encara era rei del  Regne de Catalunya i Aragó, els catalans varem continuar amb la tradició vigent i no ees va imposar la moda germànica, com si va passar a la resta del regne."

 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario