domingo, 20 de mayo de 2018

RUTA LITERÀRIA “LES BRUIXES D’ARNES”


Quin goig poder fer activitats culturals a la comarca (últimament, n’hi ha per tots els gustos) i sobretot de la mà d’algú amb una personalitat, naturalitat i bon fer magnífics, com ho fa el seu creador i impulsor DAVID MARTÍ MARTÍNEZ.
Em refereixo a la nova “Ruta literària de les Bruixes d’Arnes”, que es desenvolupa a la bonica població d’Arnes (Terra Alta).

Què és la “Ruta literària de les BRUIXES D’ARNES”

La Ruta de les Bruixes és un recorregut cultural inspirat en la novel·la “Les bruixes d’Arnes”, escrita per David Martí, que permet conèixer algun dels escenaris més representatius d’aquesta obra.
El llibre s’inspira en una llegenda local que explica que, al segle XVI, en Joan Malet, el primer caçador de bruixes conegut de la història de Catalunya, va començar la seva macabra carrera a Arnes, acusant de bruixeria una nissaga familiar de dones.
Cal dir també, que s’ha creat un “Menú de les bruixes d’Arnes”, que se serveix al Restaurant CAN BARRINA de la població d’Arnes, i que s’inspira i complementa, molt encertadament, a la ruta literària.

El llibre que inspira la ruta:

“Les Bruixes d’Arnes” situa la població a l’any 1553 quan la Maria dóna a llum a la Lluna, qui des del primer moment és reconeguda com a hereva dels poders d’una saga de dones sàvies que es veuen obligades a amagar els seus talents per culpa de la incomprensió dels veïns. La tràgica mort del pare defensant la seva família marca l’inici d’una injusta persecució. A més, en créixer la Lluna rebrà el “Llibre de les Essències”, un llegat antic i ple de secrets.



Qui és David Martí

David Martí (Barcelona, 1970), humanista de formació, va treballar durant molts any com a professor, consultor y responsable de projectes relacionats amb l’ús de las noves tecnologies per empreses, organismes públics i entitats sense ànim de lucre. Però un bon dia va decidir deixar-ho tot, canviar de vida i dedicar-se a l’escriptura i a donar conferències. El 2008 va publicar el llibre “La (r)evolució interior”, el 2010 “Les bruixes d’Arnes”, la seva primera novel·la, tot un èxit entre els lectors, i el 2012 “La metgessa de Barcelona”, amb la mateixa gran acollida per part del públic.
Des del setembre 2013 dirigeix i presenta 'Club Dante', el programa de llibres de Ràdio 4, RNE Ràdio 4 (des de juliol 2011), RAC 1 (des de setembre 2011).

Bibliografia de David Martí Martínez

    “La (r)evolució interior”- 2008
    “Les bruixes d'Arnes -Edicions 62 - 2010
    “La metgessa de Barcelona”- Edicions 62 - 2012
    “Paraules d'amor” -  Edicions 62 - 2012
    “El guerrer adormit” - Edicions 62 - 2013
    “Les dones sàvies de la muntanya” - Edicions 62 – 2014
    “El caçador de bruixes”- Edicions 62 - 2016
    “Llegendes de bruixes i altres històries dels nostres boscos”-Ediciones B-2017

Algunes de les seves obres han estat traduïdes al castellà i al polonès.

Per més informació sobre aquesta ruta literària, podeu entrar als següents enllaços:




(Placa informativa de la Ruta literària de les Bruixes d'Arnes)

(casa familiar del David Martí i on es situa la primera placa del recorregut)

(antic Molí, on hi ha una altra de les plaques de la Ruta)

(David Martí, fent les explicacions del lloc, on ambienta la novel·la)

(vista general de la població d'Arnes)

(rebent més explicacions del David Martí, a l'última placa de la Ruta)

(col·laborant amb David en aquesta edició de la Ruta, en la trobada de Clubs de Lectura de les Terres de l'Ebre)


No hay comentarios:

Publicar un comentario