martes, 7 de julio de 2015

ELS BENEFICIS DE... CANTAR.

Com molts sabreu, realitzo moltes i variades activitats, entre elles, una que m’agrada molt i que realitzo sempre que puc: CANTAR.
No us espanteu! No em sentireu cantar sola en un concert, ni en una petita reunió... estimo massa la família i els amics, i soc conscient que no soc una Caballé, ni una Victòria dels Àngels, ni tampoc una Carmen Paris, però m’agrada cantar... que voleu que us digui.
Què podia fer per poder desenvolupar aquesta passió?
Senzill; cantar en una CORAL.
I en quina?
En la “Coral Sant Blai” de Bot.
La “Coral Sant Blai” de Bot, es va constituir l’any 2006, sota la direcció del Sr. Joan Manuel Martínez i actualment la dirigeix Carlota Papaseit.
Composta per diferents persones de la nostra població, ha arribat a estar formada per 30 membres, que estan distribuïts en quatre “cordes” o grups: els tenors, les sopranos, els baixos i les contralts.
Segons els especialistes, els beneficis de cantar sol o en grup, es poden resumir en el benestar general de tot l'organisme.
Cantar i la secreció d'endorfines
Aquesta passió pel cant no és una cosa anodí. Primerament perquè aquesta activitat aporta beneficis indubtables en qüestió psicològica. Si les mares canten als seus nadons al bressol abans de adormir-se, és perquè aquesta música afavoreix la secreció d'endorfines en el cos del nen.
La endorfina és una hormona que afavoreix el benestar de les persones, provocant fins i tot l'eufòria. Els efectes en un adult són els mateixos i el cant afavoreix més la secreció d'aquesta hormona. Que cantem bé o malament, el procés segueix sent el mateix per a tothom.
En cantar ens esforcem a fer intervenir la nostra respiració, per tal d'assolir les tonalitats desitjades. Es tracta d'un procés en el qual cadascuna de les inspiracions provoca una relaxació muscular estimulant, així com l'endorfina. Igual que en el ioga, els músculs es relaxen i s'oxigenen.
En cantar s'aprèn a visualitzar l'aire i el so que remunta al llarg de la columna vertebral. D'aquesta manera, el cant és un entestares natural. Permet alliberar eficaçment les emocions que en molts casos són l'origen de tensions inexplicables.

El cant, un esport complet

A part dels efectes positius del cant sobre és estat d'ànim, es pot considerar que és un veritable esport. En un primer temps, aquesta activitat millora la respiració. No hi ha res més normal que sentir-se relaxat després d'haver cantat. Una persona se sent agradablement distesa i les seves tensions musculars desapareixen.

En una època en què la forma de vida provoca que tinguem una respiració cada vegada més superficial, el cant recobra tot el seu sentit. D'altra banda, els músculs abdominals es veuen molt sol·licitats en cantar, concretament quan volem augmentar el to o mantenir una tonalitat durant més temps. En realitat es tracta d'una bona alternativa per als que volen reafirmar el ventre.

A més, el fet de cantar requereix mantenir una postura correcta. Aquesta activitat obliga a tenir dreta l'esquena, a distendre les espatlles, a col·locar correctament la pelvis cap endavant, i alinear el mentó. Igualment, aquesta activitat té l'avantatge de treballar els músculs dorsals, reduint així els dolors d'esquena.

En cantar, la pell de la cara es torna més elàstica, ja que tots els músculs es veuen sol·licitats. També, el cant evita el relaxament cutani de la cara, retardant l'aparició d'arrugues. I és que cantar, és com practicar una activitat física.
 




No hay comentarios:

Publicar un comentario