domingo, 13 de marzo de 2016

LLIBRES RECOMANATS: “ANIMALARI” de Silvia Mayans

Sempre és un plaer poder recomanar llibres, però encara ho és més quan el llibre és d’un amic o amiga, com és aquest cas.
 
L’amiga Silvia Mayans ha publicat un nou llibre de poemes, junt amb la il·lustradora Silvia Franzoni, amb el encertat nom d’”ANIMALARI”.
 
Aquest llibre canvia totalment de temàtica i forma, respecte a l’últim publicat per la Silvia Mayans (“Cap llàgrima sobre la tomba”- veieu la meva entrada al blog de data 20 de setembre de 2014).
 
Aquest llibre és un poemari il·lustrat.
 
Com a la Silvia Mayans ja la coneixeu, us explicaré una mica qui és la il·lustradora Silvia Franzoni.

Qui és Silvia Franzoni?
Sílvia Franzoni Hernández, inicia la seva formació i experiència a Barcelona, la seva ciutat natal, on adquireix la formació artística a la facultat de Belles Arts.
 
Simultàniament realitza formació en disseny d’estampació, i en un curt període es dedica al disseny obtenint un premi en disseny d’estampats.
 
En iniciar la feina com a docent en una Casa d’Oficis en Pintura Decorativa, salta al món de la decoració sobre paret.
 
Seguidament inicia treballs en empreses del sector industrial per acabats decoratius murals i posteriorment com autònoma.
 
Durant els últims anys, ha impartit cursos per a adults d’aquarel·la i pintura a l’oli.
 
Actualment treballa com a free-lance fent encàrrecs d’il·lustració i aparadors a més de treballs puntuals de decoració escenogràfica.
 
Per més informació, podeu entrar a la seva web: www.decoracciones.com

Què és “ANIMALARI”?
"Animalari” és un poemari il·lustrat. Silvia Mayans posa els textos i Sílvia Franzoni les il·lustracions.
 
La temàtica dels poemes s’emmarca dins d’un món on es combina humanitat i animals. Cada poema és l’expressió d’un moment, d’un sentiment, d’una emoció.
 
Les il·lustracions poden ser una visió reconeixible de l’escena o bé una representació simbòlica de les mateixes. Aquestes són un recull de gravats adaptats o de dibuixos fets per un poema determinat, realitzats en tinta xinesa, aquarel·la i aiguaforts que juntament amb altres tècniques mixtes fan possible un conjunt d’imatges que refermen allò que els textos volen expressar, suggerint angoixes, sentiments, sensacions...
 
És realment un poemari diferent, per la seva combinació tant acurada, per l’acabat dels seus fulls i del conjunt en general.
 
Les poesies són pur sentiment i les il·lustracions realment evocadores.
 
Per més informació, podeu consultar el blog de la Sílvia Mayans:
 
http://silviamaians.blogspot.com.es/

(detall del llibre "Animalari")

 
(amb l'amiga Silvia Mayans i un exemplar del seu poemari)


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario