sábado, 30 de mayo de 2015

Exposició fotogràfica del grup ZoomEbre a Bot (Terra Alta)) i presentació del llibre "CAP LLÀGRIMA SOBRE LA TOMBA" de Silvia Mayans, el 17/04/2015.

El dia 17 d’abril de 2015, es va dur a terme un acte cultural combinat que va consistir en la inauguració de l’exposició de fotografia del grup ZoomEbre de Tortosa i la presentació d’un llibre de l’escriptora Silvia Mayans ("Cap llàgrima sobre la tomba"- veure la meva entrada en aquest mateix bloc del novembre de 2014)

L’acte va tenir lloc al Centre de Cultura Joan Bta. Manyà de Bot, amb l’assistència de quasi bé 30 persones.
La presentació de l’acte va anar a càrrec d'una servidora que a més a més, és l'organitzadora i coordinadora de la jornada i va comptar amb la col·laboració dels membres del grup ZoomEbre i també, de forma desinteressada, de la Parròquia Sant Blai de Bot a través de mossèn David Arasa i de diferents voluntaris i voluntàries, que van ajudar en el desenvolupament de tots els actes previstos.
En primer lloc, i un cop fetes les presentacions, es va donar pas a Sussana Ferreres, membre i portaveu del grup d’amics de la fotografia “ZoomEbre” que ens explicà qui són i a què es dedica aquest grup. Segons els mateixos membres, es defineixen així:

“ Som un grup d’amics aficionats al món de la fotografia, uns apassionats del nostre territori, les Terres de l’Ebre ple de contrastos i infinitat d’elements a l’espera de ser observats i fotografiats, on els detalls s’aturen per captar la bellesa d’aquests instants irrepetibles. En definitiva, ens agrada gaudir de les meravelles que ens envolten, sempre amb una mirada fotogràfica i artística per poder mostra-la a tothom.”

A continuació es va projectar un vídeo de fotografies, fetes pels membres del grup, amb motiu del 5è aniversari de la seva creació.
L’exposició, que es va poder visitar a Bot del 17 fins al 30 d’abril i va comptar amb fotografies dels següents fotògrafs:
Ferran Almendros, Josep M. Carbó, Josep  Claramunt, Susanna Ferreres, Andrés Fonollà, David Jiménez, Pere Piñol, Nuria Sanz
La temàtica de l’exposició eren les Terres de l’Ebre, però amb una visió i una tècnica diferent per cada una d’elles, gràcies a la varietat de preferències i gustos de cada fotògraf. Hi havia fotografies de paisatges, d’oficis, d’animals, de llocs concrets, d’estris, de festes, et
 
Per més informació sorbre el grup ZoomEbre, podeu consultar el seu blog a l'enllaç següent:
 
 (vista de l'exposició-paret lateral)

(vista de l'exposició-part frontal)(Silvia Mayans, Marta Barón i Sussana Ferreres) 

(Silvia Mayans i Marta Barón, amb alguns membres el grup ZoomEbre i acompanyants:
Susanna Ferreres, Josep Mª  Carbó, Ferran Almendros, Josep Claramunt i Andrès Fonollà)
 
En la presentació del llibre "CAP LLÀGRIMA SOBRE LA TOMBA" de Silvia Mayans, la mateixa autora ens va fer una complerta explicació de tot allò que havia après a les nostres terres (noves paraules, noves costums, nous paisatges, nova gent...), tot acompanyat per una projecció de diapositives amb fotografies d’indrets de les nostres contrades, com ara poden ser masos, el riu, et que havia visitat.
També es va poder comentar el llibre amb els assistents; personatges, indrets, i principalment, el motiu pel que va escriure aquest llibre: la coneixença d’una rondalla que la va impressionar profundament i que s’inclou, breument, en el llibre.
 
(Marta fent la presentació de la jornada)
 
 
(Silvia Mayans parlant del seu llibre)

 (amb l'amiga Silvia)

 
(Silvia signant exemplars del seu llibre)
 
Per saber més sobre Silvia Mayans i la seva obra, podeu entrar al seu blog:
 1 comentario:

  1. Una pasada de dia i tambe de nit !!!!
    Vull tornar a repetir amb tothom !!
    Silvia preparam un altre llibre que este ja l´he cuit !!!

    ResponderEliminar