sábado, 28 de marzo de 2015

AIGUA VAAAAAAA!

Pràcticament en desús en l'actualitat, aquesta expressió té un origen certament escatològic. En èpoques passades, quan encara no hi havia a les cases sistemes de desguàs, era costum llançar pels balcons i finestres que donaven al carrer les aigües brutes, orins i altres immundícies. Per advertir als transeünts del perill, es donava uns segons abans el crit de "aigua va!". En escoltar-ho, la gent s'afanyava a buscar un lloc segur per aixoplugar del brut xàfec.

Però actualment ho fem servir per altres situacions, com per exemple per expressar la nostra admiració per una gran quantitat d’aigua, sigui neta o bruta.
Aquests dies l’he sentit molt aquesta expressió, ja que ha plogut de forma desmesurada i amb quantitats que superen la mitja normal.

Tot i que la meteorologia ha avançant molt (ara ens poden dir la previsió que hi haurà, fins i tot, amb una setmana d’antelació), només fa això PREVEURE, però ara per ara, res més; no paren la pluja ni el vent ni les esllavissades,...
Avui em deien “es que, per als pagesos, mai plou al seu gust” i suposo que així és, però no pels pagesos si no per tothom. Així que, l’únic que podem fer és, escoltar les previsions del temps i obrar en conseqüència, amb precaució i seny, la resta... només podem deixar-ho a les forces de la natura.
Exemple de pluges desmesurades:

 
Riu Canaletes al seu pas per Bot (Terra Alta)
el 23/03/2015

 
 
 
 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario