jueves, 30 de enero de 2014

ERNEST DESCALS, artista i pintor.

Les casualitats de la vida, et porten de vegades, a conèixer gent molt interessant, i aquest ha estat el cas d'aquest artista: ERNEST  DESCALS.
 
A través d'una persona, que coneix una altra persona, i aquesta en coneix una altra, acabem per coneixer-nos tots. Ja diuen que el món és un mocador!!
 
Com deia, les casualitats van fer que m'assabentés de les obres que havia pintat aquest artista a la nostra comarca de la Terra Alta, i en especial ( i això em va complaure molt) al meu poble de Bot.
 
Qui és l'Ernest Descals?:
ERNEST DESCALS PUJOL , la Signatura artística és ERNEST DESCALS , neix el 13 de gener de l'any 1956 a la ciutat catalana de Manresa , capital de la Comarca del Bages , província de Barcelona. 
L’interès pel món del art a la seva família aviat va tenir el seu influx en el seriós nen meravellat pels dibuixos, les pintures , les Il·lustracions i tot tipus d'imatges com les fotografies.
En els foscos temps de la postguerra espanyola , qualsevol imatge tenia unes ressonàncies d'àmplies suggeriments , sensacions íntimes capaços de fer somiar amb delit el jove futur creador plàstic.
Primer van ser les historietes i els còmics els que van atreure el seu interès , circumstancia que va fer possible que en anys molt tendres comencés a dissenyar les seves pròpies històries amb els seus propis dibuixos , per passar immediatament a la màgia de la pintura. Pintures en aquarel·les , ceres , carbonets , retoladors , llapis de colors , tinta xinesa , acrílics , bolígrafs i qualsevol mitjà que li servís per gaudir del sublim acte del poder elaborar formes i colors amb expressió .
El contacte amb grans artistes accelerar el seu aviat aprenentatge en les tècniques que emprava amb valentia juvenil. Molt aviat va decidir acudir a concursos de pintura a l'aire lliure i també a participar amb els seus nous quadres en biennals , tot això amb l'esperó de guanyar els seus primers Premis de Pintura i de Dibuix .
Quan va ser requerit per al Servei Militar ja disposava de diverses Exposicions de Pintura realitzades en sengles Galeries d'Art, un munt de guardons artístics i un fresc estil personal que el diferenciava dels altres pintors del moment. Des de llavors Ernest Descals ha presentat més de 60 Exposicions amb les seves pintures i ha guanyat més de 700 premis de pintura , sent considerat en l'actualitat com un dels més clars exponents de la millor pintura a Catalunya i a Espanya .
 
Les seves obres.
 
Algunes de les seves obres, en especial les dedicades a la població de Bot, segons les seves pròpies paraules:
"Voltes i més voltes en les diferents excursions que em porten des de l'Hotel a Gandesa als pobles de la comarca de la Terra Alta , una de les més precioses i enigmàtiques de Tarragona a Catalunya . Gaudeixo pintant uns quants paisatges de cada poble , hauran més d'aquestes comarques i d'altres on em porti el vent que bufa des del gran cor de la inspiració artística i creadora per pintar noves pintures que puguin ser un extracte viatger de les diverses característiques i tradicions de cada nucli urbà , per petit que pugui ser .
Crec que pocs pintors han volgut acudir a aquestes terres per sostreure les veritats plàstiques , he de reconèixer que a mi m'encanta estar viatjant i pintant per aquests màgics llocs.
Aquí tenim un resum dels quadres pintats en el poble de BOT , entre Gandesa i Horta de Sant Joan trobada el destí temporal que em fa instal · lar amb el meu cavallet i els meus papers , els meus sagrats instruments , els pinzells i uns tubs de colors sobris.
Són carrers amb cases de poca alçada i antics palaus , i al carrer els seus habitants disposen de testos escampats al costat de les senyorials portes d'antany. La porta de vella fusta em sembla un misteri més que intentar resoldre mentre m'he decidit a treballar el quadre , moc les articulacions del meu cos per tacar el paper sobre una fusta que em fa de suport , les formes vingudes de gust van sorgint a través de les impressions , encara estic meditant a la porta: quanta elegància en la seva divina sobrietat , línies corbes i línies rectes , tatxes metàl · liques de color negre estructuren la seva carcassa que es veu emparada entre blanquinoses parets amb veladures de tons ocres que el temps i els anys tenyeixen amb paciència , els testos semblen repartits amb una certa disposició compositiva , o això crec , el pinto i formo part del paisaje.
A la Plaça de l' Ajuntament mantinc dos mirades , en un punt de vista el curiós i molt particular. L' edifici de l'Ajuntament , amb el rellotge que marca les silencioses hores a la façana , m'entusiasmen les pedres repartides amb diversió estètica entre balcons i banderes , ho he pintat al capvespre , abans de donar-me la volta i quedar captivat per la mola de l'Església , cara a cara amb l'edifici consistorial , les gammes d'Hivern predominen enfront de les altres , són retalls dels accents paissatgistes i de l'arquitectura tradicional de Bot .  Com m'agrada sortir de la meva Manresa per conèixer altres llocs , dels quals vaig deixant Constància Plàstica en el Viatge que hauria de ser etern ."
 

 
Per més informació, podeu entrar a la web de l'Ernest:

No hay comentarios:

Publicar un comentario