miércoles, 20 de febrero de 2013

"LA MENESTRALA" de Francesca Aliern Pons

El llibre que us recomano avui, és un llibre que vaig descobrir tard, més exactament, amb molts anys de retard des de la seva publicació.


Però tot i això, no em va deixar indiferent, ja que aquest relat, encara que transcorre en una època passada de la nostra història, em fa recordar a moltes dones actuals, lluitadores, decidides, emprenedores i en definitiva valentes, que han de tirar endavant, passi el que passi.
 
 
Tinc la gran sort de conèixer a la seva autora - és del poble del meu pare, Xerta (Baix Ebre) i per circumstàncies de la vida, i quasi de casualitat, he pogut fer la presentació d'algun llibre seu; tot un honor.
 
 
Ella es diu Francesca Aliern Pons, i el llibre que us recomano llegir és "LA MENESTRALA" (Editorial Antinea, 2003).
 
 
La Francesca és una apassionada de les històries amb un fons social. Es fixa amb els petits detalls que li serveixen per l'argument de les seves novel·les.
 
 
El llibre:
És la història de la Joana, una menestrala que es guanya a pols aquest títol atorgat a la classe social mitjana a certes poblacions.
En oposició a un poble marcat per dures tradicions, la Joana està oberta a noves experiències aconseguint ser diferent en una societat de principis del segle XX, on no es perdonava la llibertat i l'empenta d'una dona.


Encara que no us ho cregueu, podeu trobar més informació sobre la Francesca Aliern a WIKIPEDIA, al següent enllaç:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Francesca_Aliern_Pons

Espero que gaudiu de la lectura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario