viernes, 19 de septiembre de 2014

CLUBS DE LECTURA... o "qui té un llibre, té un tresor"

Des de fa uns mesos, formo part d'un "Club de Lectura".
 
És com un sommni per una lectora com jo; llegir un llibre i poder-lo comentar amb altres aficionats a la lectura i algun cop, tenir la gran sort de poder comentar el llibre amb el propi autor de l'obra.
 
El "Club de Lectura" per adults es va crear a la Biblioteca Municipal de Gandesa i la primera sessió va tenir lloc el dia 8 de maig de 2014, amb la lectura del llibre "Narracions curtes" de J.Antoni Rabassa, escriptor gandesà.
 
Les sessions es celebren un cop al mes a la mateixa Biblioteca amb la participació d'un moderador i els diferents membres del Club, i de vegades, el propi autor del llibre.
 
La llista de llibres ha estat fins ara, molt variada i interessant :
 
-"MANS DE FANG" de Francesca Aliern ( amb la presència de l'autora )
-"L'ESTIU DE L'AMOR" de Toni Orensanz ( amb presència de l'autor )
-"CAMÍ DE SIRGA" de Jesús Montcada
i el proper serà " AFTER DARK" de l'autor Haruki Murakami.
 
Cal dir que, la mateixa Biblioteca s'encarrega de facilitar un exemplar del llibre que es comentarà, a cada un dels membres del Club, per tant, si no es té el llibre, el pots aconseguir en forma de prèstec a la mateixa Biblioteca. Com podeu veure, tot són facilitats.
 
El format d'un Club de Lectura és senzill,
 
QUE SÓN ELS CLUBS DE LECTURA?
Els clubs de lectura són una fórmula que fa de l’experiència individual una activitat col·lectiva.

Les persones s’organitzen per llegir el mateix llibre i després es troben per comentar-lo.

Aquestes trobades tenen lloc en espais tan diferents com ara les biblioteques, les cafeteries, les llibreries, els museus, cases d’amics, escoles...

És un fenomen amb una llarga trajectòria, però que en els darrers anys s’ha multiplicat. Durant el 2007, 217 biblioteques públiques catalanes van fer 2.644 sessions de clubs de lectura variats: novel·la, assaig, còmic, per practicar idiomes, de literatura juvenil, en veu alta, virtuals...

La diversitat de persones que participen als clubs comparteixen uns trets en comú: el gust per la lectura, les ganes d’escoltar i aprendre, de parlar sobre llibres i de fer nous amics.

També coincideixen a destacar que els clubs els treuen de les seves rutines de lectura per explorar la varietat i descobrir llibres i gèneres literaris que ignoraven i, fins i tot, que no pensaven que els agradarien.
Sessió del "Club de Lectura" del dia 3 de juliol de 2014, a la Biblioteca Municipal de Gandesa, amb la presència del Toni Orensanz, autor de "L'Estiu de l'amor".
 


 
Per més informació per formar part del "Club de Lectura" per adults, de la Biblioteca Municipal de Gandesa, us podeu posar en contacte amb ells ó entrar en la seva pàgina del Facebook.
 
 



1 comentario:

  1. El club de lectura m'ha fet grans regals: aprendre a llegir amb una mica més de profunditat, descobrir perles de les que no m'havia adonat en els llibres que compartim, i també punts de vista diferents a través dels companys de lectura. També he descobert llibres que, potser per voluntat pròpia mai hauria llegit. Per descomptat és un luxe poder comptar en algunes ocasions amb el propi autor. I finalment els nous amics, grans troballes entre lletres!

    ResponderEliminar