domingo, 20 de mayo de 2018

EL PERSONATGE: Miquel Esteve


Com sempre, les casualitats o el destí, o com ho vulgueu dir, han fet de les seves.
En aquest cas, gràcies al Club de Lectura de la Biblioteca Dr.Mn.Joan Bta. Manyà de Gandesa (Terra Alta), vaig tenir l’oportunitat de llegir un llibre seu i posteriorment, coneixe’l en persona. Us parlo de MIQUEL ESTEVE. Des de llavors, he continuat llegint els seus llibres, de temàtiques ben diferents, però que t’atrapen en les seves pàgines de principi a fi.

Qui és MIQUEL ESTEVE

Miquel Esteve Valldepérez (Móra la Nova, 1969) és escriptor, llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona (UB), especialitat Financera i Actuarial. Postgraduat en Comerç Internacional també per la UB, graduat en Direcció Financera per Escola d’Alta Direcció i Administració. Va abandonar la feina en el sector financer per tal de dedicar-se a la producció d’oli i fruita a la seva societat limitada familiar, i compaginar aquesta tasca amb el cultiu de les humanitats i l’escriptura. També és col·laborador habitual de programes radiofònics sobre llibres.

                                    

Bibliografia:  

2008: “Heydrich i les agents del Saló Kitty”. (XXV Premi Ribera d’Ebre de narrativa). Publicada en català per Cossetània
2009: “El Baphomet i la taula Esmaragda” (XX Premi de Narrativa Vila d’Ascó). Publicada en català per Cossetània.
2010: “Llinatge”. Publicada en català per Cossetània.
2013: “El Joc de Sade”. Publicada en català i castellà per Edicions B i en portuguès per Rocco Editores.
2015: “La Fi dels Secrets”. Publicada en català i castellà per Edicions B
2018: “No deixis mai de mirar el cel”. Publicada en català per Columna Edicions.

El seu últim llibre: “No deixis mai de mirar el cel”

Barcelona, tardor del 2015. Apareix, en un banc de la plaça Adrià, el cadàver d’una dona, Imma Esparza. La investigació la farà un singular detectiu dels mossos d’Esquadra que es comporta com si fos un clàssic dels llibres o les pel·lícules del gènere i que està obsessionat per trobar un cas que el consagri en la seva carrera. També hi ha una secretària judicial, l’Ester, que té la capacitat de parlar amb els morts en el darrer alè de vida. El cadàver té una nota escrita a la boca: “no deixis de mirar al cel”, i la targeta d’una agència matrimonial: Nirvana.

Us el recomano molt, si us agraden els misteris, les sorpreses, i un final inesperat. Magnífic llibre, del millor que he llegit últimament.

                                            

Per més informació sobre Miquel Esteve i la seva obra, poder accedir als següents enllaços:








No hay comentarios:

Publicar un comentario