lunes, 21 de julio de 2014

Temps de llibres: "ELISA VOLTES", d'Elena Solé i Beltrán

No puc deixar de recomanar-vos llibres, i en aquest cas, el d'una bona amiga, l'Elena Solé, que després de meravellar-nos amb es seves obres pictòriques ( veieu l'enllaç al seu blog: http://elena-sole.blogspot.com.es) ara ens deleita amb un llibre, el seu primer llibre, que s'anomena "ELISA VOLTES".
 
Què i qui és "ELISA VOLTES"
 
"La vida de l'Elisa, es complica quan apareix un misteriós personatge que fa trontollar tot el que té al seu voltant.
La protagonista lluita per la vida dels seus fills, i per la seva mateixa. El camí no serà fàcil, però és una dona forta. Com se'n sortirà? Trobarà finalment la carta? Aconseguirà esbrinar el per què d'aquesta persecució?
 
Una novel·la que, tot i només tenir 92 pàgines,fa que sentis, pateixis i gaudeixis amb les aventures i misteris que viu la protagonista. T'atrapa de principi a final.
 
ELISA VOLTES. Por Elena Solé i Beltrán
 
 (cal dir que la portada del llibre, és una reproducció d'un quadre pintat per la mateixa autora l'Elena Solé)
 
 

ANEM A FER... TURISME!!!!

Segons la definició oficial de l'OMT, TURISME és:
 
"El desplaçament de persones fora del seu entorn habitual, per un període superior a 24 hores i inferior a un any per un motiu que no sigui el d'una activitat remunerada. Tant els turistes com els excursionistes són visitants, però en el primer cas es realitza una pernoctació, mentre que en el segon cas l'estada és inferior a un dia."
 
O sigui, que quasi tothom, en algun moment de la nostra vida em fet "Turisme".
 
Una mica d'història del Turisme
 
El turisme, com a viatge de plaer sense altre motiu, nasqué amb el "Grand Tour", el nom donat al Regne Unit als viatges a Europa per la noblesa i, més tard, la burgesia, dels 1660 fins a l'arribada del ferrocarril als 1840.
 
Ja al començament del segle XX, grups de burgesos i intel·lectuals britànics viatjaven sobretot a París en tant que capital de la cultura en aquell moment, i en tornar crearen una sèrie d'articles i llibres sobre el tema, tot convidant el públic (d'altres burgesos) a imitar-los i "descobrir" el món exterior.
 
Podríem dir, per tant, que el turisme (provingut del mot anglès "tour" o visita) nasqué en un sentit cultural i eurocèntric.
 
Tanmateix, els anys 1950, la majoria del turisme protagonitzat pels anglesos era interior (també anomenat nacional), i destacaven les estades a la platja per part de les classes obreres, propiciant-hi la creació de "resorts", o pobles hotelers, com Blackpool i Brighton. Aquesta mena de turisme s'anomenà "turisme de sol i platja" i es limitava a l'estiu.
 
Amb el creixent poder econòmic de les classes més populars i l'ús de l'aviació, els viatges a Europa esdevingueren més assequibles i fàcils cap als 1970. On abans els britànics hagueren anat a Blackpool, ara anirien a Benidorm. Mentrestant, la classe mitjana alta estimava més el turisme cultural, preferint per tant les ciutats a les costes, i especialment França pel gran efecte que tingué la literatura anglesa en idealitzar-la. Per primera vegada, el turisme es popularitzà entre la resta dels europeus occidentals, sobretot els alemanys i francesos, constituint així un grup important de clients disposats a gastar grans quantitats de diners en el lleure.
A la darreria del segle XX, nasqueren nous tipus de turisme: rural, és a dir, viatges al camp o la muntanya; esportiu, principalment d'esquí o de caminades; i residencial, la compra de segones cases en altres països. També es diversificà el nombre de destinacions. Per primera vegada, grans quantitats d'europeus triaren visitar d'altres continents o els països de l'est. No obstant això, més i més europeus i americans han elegit visitar l'altre continent.
 
A casa nostra, l'economia de llocs com Eivissa, Mallorca, la Costa Blanca o la Costa Brava ha passat a dependre en gran part en les afluències de turisme. A gran part de la ruralia, l'agricultura ha patit un declivi important i ha estat guanyat per bé o mal pel turisme com a activitat principal (podrem destacar-hi Occitània). L'encariment dels preus a la Mediterrània ha propiciat una fuita de turistes cap a altres costes més econòmiques a l'est del Mediterrani; en canvi, el turisme de cultural ha fet que ciutats com Barcelona o València rebin cada any més visitants.
 
Tipus de TURISME
Amb tota aquesta selecció de TURISME, quantes formes heu practicat?
 
Jo també he fet turisme
 
( turismes gastronòmic)                                (turisme familiar)

(turisme religiós)                  (turisme de natura)

                                   (turisme cultural)        ( turisme internacional: Dublín-Irlanda)
 

                 (turisme cultural: visita a Museus) (turisme internacional:  Amsterdam- Països Baixos)



(turisme internacional: Egipte)      (turisme internacional: Tunissia)

(turisme internacional: Pompeya- Itàlia) ( turisme de compres: Andorra)

(turisme en grup: París- França)
 
 
 

Què llegir aquest estiu: "EL GUERRER ADORMIT"

Ha arribat l'estiu, temps de vacances, descans i per molta gent, temps de lectures.
 
Avui us recomano un llibre que no necessita recomanacions, es diu:
"EL GUERRER ADORMIT" de David Martí.
 
Qui és David Martí?
 
David Martí (Barcelona, 1970), humanista de formació, va treballar durant molts anys com a professor, consultor i responsable de projectes relacionats amb l'ús de les noves tecnologies per a empreses, organismes públics i entitats sense ànim de lucre.
Però un bon dia va decidir deixar-ho tot, canviar de vida i dedicar-se a l'escriptura ia donar conferències.
El 2008 va publicar el llibre "La (r) evolució interior" i el 2010 "Les bruixes d'Arnes", la seva primera novel · la, tot un èxit entre els lectors, i el 2012 "La metgessa de Barcelona", també amb gran acollida per part del públic.
 
El 2013 ens sorprèn amb "El guerrer adormit", una novel · la inspirada en fets reals que ens fa creure en la màgia de la vida i de la qual qualsevol podria ser el protagonista.
 
Actualment presenta i dirigeix ​​Club Dante, el programa de llibres de Ràdio Nacional d'Espanya-Ràdio 4.
 
Si voleu saber més sobre el David Martí, la seva obra i les seves activitats culturals, podeu entrar a la seva pàgina web:http://davidmarti.es
 
Breu resum del llibre
"Tots ens mereixem una segona oportunitat, i per fer realitat els sommis hem d'escoltar la veu del cor. Qui no ha imaginat alguna vegada poder tenir una vida diferent? Si tinguéssim el valor de fer-ho, quants no faríem un gir de cent vuitanta graus en la nostra existència?
A la cosmopolita ciutat de San Francisco, l'Edward, que acaba de fer quaranta anys, viu un profund conflicte intern a causa del mòbing laboral a què l'ha sotmès el nou cap. Per combatre'l, es refugia en la família i en els amics, però no troba el suport que s'esperava. L'Edward no és feliç.
D'un dia per l'altre, el món se li ha capgirat, i tot i les contrarietats de la realitat, l'Edward lluita per mantenir-s'hi aferrat, malgrat que ja no hi pertany. De sobte, però, apareixen a la seva vida una nena malalta de càncer i un indi ancià amb el qual compartirà alguna cosa més que partides d'escacs al Golden Gate Park. Tots dos li ensenyaran a recuperar la il·lusió i amb el temps s'acabaran convertint en amics, mestres i companys de vida."
 
Personalment, us asseguro que m'ha arribat fins al fons de l'ànima. No deixeu de llegir-lo... perquè... "tots ens mereixem una segona oportunitat".
 
                             (amb David Martí, en la presentació d'un dels seus llibres)